Image via https://www.flickr.com/photos/sonvisen/5034324238

22. SEH del 2 World Anti-Communist League (WACL)

WACL var ett överstatligt nätverk av högerkrafter som verkade mot kommunism över hela världen. WACL har ofta utmålats som en högerextrem organisation som bland annat består av latinamerikanska dödspatruller, antikommunistiska gerillor i Afrika, amerikanska högerextremister som Ku Klux Klan och europeiska nationalsocialister.

WACL var givetvis negative till Olof Palme. Bland deras medlemmar och sympatisörer märks flertalet svenskar som dyker upp när man forskar i ämnet Palmemordet. WACL har anklagats för att ligga bakom ett flertal mord i många länder.

Kan Palmes i många ögon mjuka attityd till Sovjetunionen ha lett till att personer inom WACL bestämde sig för att döda honom?

I det här avsnittet tar vi en ordentligt titt på denna organisation (som finns än idag) och dess kopplingar till mordet på statsminister Olof Palme den 28:e februari 1986.

Sponsra Palmemordet på Patreon: https://www.patreon.com/palmemordet

Palmemordet på Facebook: https://www.facebook.com/palmemordet

Kontakta Dan på Twitter på @danhorning

Published by

Dan

Magic writer for MagicGatheringStrat.com and mtgolibrary.com Video maker on youtube.com/magicgatheringstrat Video maker on www.youtube.com/channel/UCuIXoVRYAX2KyMBtqq7JGxQ